Elcykelpremie

Filter

Aktiverad filter:
  Tillgänglighet
  Skick
  Tillverkare
  Storlek

  Extrapriser

  Information

  Nyheter

  Mtb Fulldämpad Det finns 2 produkter.

  Visar 1 - 2 av 2 artiklar
  • Snabbvy
   67 499 kr 74 999 kr -10%
   motionscykel
   Merida Ninety-Six - LEGENDEN! Team modellen är utrustad med de bästa komponenterna från utrustningssponsorerna av Multivan Merida Biking Team; uppdaterad RockShox RS1 gaffel med sin unika uppochner...

   Merida Ninety-Six - LEGENDEN! Team modellen är utrustad med de bästa komponenterna från utrustningssponsorerna av Multivan Merida Biking Team; uppdaterad RockShox RS1 gaffel med sin unika uppochner design och dämpande egenskaper, 100mm slaglängd och marknadens bästa fjärrstyrda lockout

   67 499 kr 74 999 kr -10%
   Rea pris!
  • Snabbvy
   67 499 kr 74 999 kr -10%
   motionscykel
   Merida Ninety-Six- en legend. Team är toppmodellen i den heldämpade Racingserien och valet för de snabbaste åkarna när de siktar på internationella segrar. Det bör också vara valet för dig som vill...

   Merida Ninety-Six- en legend. Team är toppmodellen i den heldämpade Racingserien och valet för de snabbaste åkarna när de siktar på internationella segrar. Det bör också vara valet för dig som vill ha material i absolut toppklass. Ninety-Six byggs på en CF5 Boost kolfiberram med en lång, låg och aggressiv racinggeometri. Körställningen är utsträckt och...

   67 499 kr 74 999 kr -10%
   Rea pris!
  Visar 1 - 2 av 2 artiklar

  Mountainbike är tillbaka

  Äntligen har moutainbiken kommit tillbaka. Numera kan man välja mellan 3 olika typer av moutainbikes. 26 tum 27,5 tum eller 29 tum. 26 tums mountainbiken är dock inte lika populär längre  men det finns de som tycker att det är orginalet inom MTB. 29 tums mountainbike är absolut den vi säljer mest av. En trevlig allsidig cykel som kan användas för att pendla och åka i skogen med. 27,5 tums mountainbike är den modell som används mest i tävlings sammanhang. En stark cykel med bra vridmoment för snabba vändningar.

  Mountainbike eller MTB

  Är du mountainbikare eller MTB-are. En del tycker att det är skillnad på begreppen men själv tycker jag att det är samma sak. Mountainbiken som uppfans av Gary Fisher på 70-talet har blivit en vanlig cykel som kallas för MTB.

  Historien om Mountain Bike går tillbaka till 1970-talet och Kalifornien, USA.

  Det var på Mount Tamalpais som mountain bike föddes. Grundarna av sporten anses vara Joe Breeze, Gary Fisher, Keith Bontrager, Charlie Cunningham och Tom Ritchie.
  De första prototyperna användes först och främst till Down Hill. Det innebär att de aldrig använde cyklarna till att cykla upp för backarna utan ordnade transport upp för att sedan åka utför. Dessa 5 herrar fick improvisera en hel del så som att använda ballongdäck, smörja bromsarna med mycket fett för att de hade en tendens att överhetta.
  Efter ett tags utvecklande av de första MTB cyklarna så öppnade dessa 5 herrar en cykelbutik där de kunde sälja sina MTB cyklar.

  Visste ni detta om mountainbiken MTB.

  Bart Jen Brentjens i Nederländerna vann den första mountainbike tävlingen i Atlanta-OS.

  De olika varianter av sporten är, CrossCountry, Down Hill, Free Ride, Endurance och extreme.

  År 1995 introducerades Down Hill för första någonsin Extreme Games.
  Internationella Mountain Bicycling Association (IMBA). En ideell organisation som bildades 1988 är förespråkare i förbättringar och bevarande av sporten för alla cyklister över hela världen. IMBA har anslutna föreningar över hela världen. Australien är det land i Världen som har flest medlemmar.

  Världens högsta Tävling arrangeras är Trans Himalaya Mountain Bike Race. Tävlingen arrangeras i den tibetanska delen av Mount Everest, som har en höjd av 5 230 meter.

  Den längsta mountainbike tävling i världen var en åktur från Kanada till Mexiko, hela 4 345km avverkades.