Elcykelpremie Cykelrea

Extrapriser

Information

Nyheter

Långfärdsskridskor

Hyra långfärdsskridskor start vecka-2 Januari

Hos oss kan du hyra långfärdsskridskor under hela vintern.
Vi hyr ut nyslipade skridskor och du kan även lämna in dina egna skridskor på slipning. Vi ger dig möjligheten att åka långfärdsskridskor på helt nyslipade skridskor.
Att åka skridskor ger bra motion och en otroligt skön upplevelse. Det är något speciellt med att åka ut på Stockholms isar med vänner och en varm choklad.

 

Priser för att hyra långfärdsskridskor:

Hyra långfärdsskridskor en dag: 195:-
Hyra långfärdsskridskor dag 2: +100:-

Hyra långfärdsskridskor en hel helg (3 dagar): 295:-

Hyra stavar en dag: 95:- / helg: 195:-

Hyra isdubbar en hel helg: 65:-

Slipning av skridskor: 149:-Hyra Långfärdsskridskor förfrågan.

Skicka oss en förfrågan på om din storlek finns inne och vilket datum du vill hyra.  Klicka här

Långfärdsskridskor Det finns 1 produkt.

Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel

Långfärdsskridskor


Långfärdsåkning är en populär vintersport som erbjuder frisk luft och motion i fantastisk natur. Skridskoklubbar i hela Stockholms län har undervisning i åkning och plogade banor så du garanterat kan åka när termometern visar minusgrader. Självklart kan du även köpa utrustning och ge dig ut i eget sällskap. Har du aldrig åkt långfärdsskridskor är det dags att testa på nu! Långfärdsåkning – åk i din egen takt och upptäck nya delar av Stockholm


Med skridskor på fötterna kan du glida fram över Stockholms istäckta vattendrag omgiven av gnistrande snölandskap. Du bestämmer själv hastighet och färdväg. Är det första gången du åker finns det plogade banor på isen där du kan åka så många varv du känner att du orkar med. När du blir mer van och har koll på säkerheten kan du bege dig ut på egna äventyr.

Långfärdsskridskor vs skridskor


På isen är det viktigt att ha bra utrustning. Varma kläder, säkerhetsutrustning och självklart rätt skridskor.

Långfärdsskridskor har längre skenor än andra typer av skridskor. Detta gör att du kan komma upp i hög hastighet på isen, så du orkar åka längre sträckor. Om du redan kan åka någon form av skridskor är steget från exempelvis hockeyrör till långfärdsskridskor väldigt litet. Viktigt att tänka på är dock att längden på långfärdsskenan gör att snabba svängningar blir svårare.

Det finns olika typer av långfärdsskridskor. Den vanligaste sorten består av skenor som sätts fast på skor (t.ex. pjäxor eller vandringskängor).

I och med att skridskorna är avtagbara kan du enkelt ta av dig dem för att kunna gå till och från isen eller mellan olika sjöar. Skenorna kan spännas fast med remmar eller t.ex. knäppas fast under skorna.

Långfärdsskridskor

Sverige är fullt av sjöar och is! Att åka långfärdsskridskor är bland det härligaste som finns att göra i Sverige om vintern. Få länder erbjuder så goda möjligheter att åka skridskor på frusna sjöar, vattendrag och längs med kusten.

Sjöarna börjar frysa under senhösten och tinar ofta inte förrän framåt vårkanten, det är nästan halva året! Många gånger hittar du de finaste isarna, spegelblanka, under hösten.

Sverige är fullt av sjöar och is på vintern och vad kan vara härligare än att glida fram på en stilla, frusen sjö? Att åka långfärdskridskor är bland det bästa som finns att göra i Sverige under vinterhalvåret och det är få andra länder som erbjuder samma möjligheter att åka på såväl sjöar som vattendrag och längst med kusten.