Reducerat pris! Nishiki Assist FX 2018 Visa större

Nishiki Assist FX 2018

Ny produkt

Vi har skapat en lätt och smidig cykel där form och funktion är i balans. Assist FX har en pålitlig 250w motor som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen medan du trampar kan du enkelt och med lagom ansträngning ta dig fram dit du vill. Perfekt om du vill cykla till mötet på jobbet men inte hinner duscha när du kommer fram.

Mer detaljer

motionscykel
guide cykel

22 496 kr inkl.

-10%

24 995 kr inkl.

Handla din vara räntefritt 0% ränta med Resurs bank.


cykelerbjudande

Mer information

Vi har skapat en lätt och smidig cykel där form och funktion är i balans. Assist FX har en pålitlig 250w motor som drivs av ett uppladdningsbart batteri. Med den extra hjälpen medan du trampar kan du enkelt och med lagom ansträngning ta dig fram dit du vill. Perfekt om du vill cykla till mötet på jobbet men inte hinner duscha när du kommer fram. Batteriet har vi placerat i underröret så att det är väl dolt och inte påverkar cykeln köregenskaper. Assist FX byggs med motorn i framnavet och med Shimano 8-växlade baknav Alfine. Modellen är fullt utrustad med skärmar, pakethållare och belysning. Hydrauliska skivbromsar ger överlägsen bromsprestanda och slår dessutom automatiskt av elmotorn när du bromsar.

Lätt, snabb och praktiskt

Vår ambition har varit att skapa en elassisterad cykel som är rolig att cykla på även utan hjälp av elmotorn och som är enkel att använda ur ett pendlarperspektiv. Cykelns geometri ligger väldigt nära en vanlig Nishiki-hybrids med kort hjulbas och låg tyngdpunkt. Tack vare att vi använder mindre 26” hjul får det plats däck med större luftvolym. Det ger komfort och stabilare körning i högre hastigheter. Den kompakta aluminiumramen är extremt lätt och vridstyv. Med skivbromsar, inkapslat växelnav och fast belysning blir cykeln enkel att både sköta och använda.

Elsystem

Assist FX är i praktiken en cykel med hybriddrift. Ena motorn utgörs av den trampande cyklisten och den andra av en assisterande elmotor i framhjulet. Man väljer själv hur mycket extra hjälp elmotorn skall ge med reglage på styret. Cykeln är en så kallad pedalec vilket betyder att elmotorn får ge max 250 watts support upp till 25 km/h förutsatt att cyklisten trampar samtidigt. Systemets hjärna består av en kontrollenhet som känner av hur fort cykeln rör sig, om cyklisten trampar samt reglerar effekten till motorn.

Växelsystem

Tryggt, pålitligt och smidigt är en bra beskrivning av växelsystemet på Assist FX. Shimano Alfine ger dig 8 växlar inkapslade i navet. Där skyddas växlarna från smuts och salt vilket ger ett minimalt behov av underhåll. Växelregistret är brett och friktionen hos Shimanos premiumnav låg. Växlingen sköts enkelt med ett distinkt klick- reglage från styret.

Batteri/ Laddning/ Garanti

Batteriet som är placerat i ramen laddas med den medföljande laddaren i ett vanligt vägguttag. Det går att koppla in laddaren direkt i cykeln när den står parkerad. Det går även att ta ur batteriet för att t ex ta med det och ladda när inte eluttag finns i anslutning till cykelns parkeringsplats. Förutsatt att batteriet sköts rätt håller batteriet länge. Dessutom täcks batteriet av två års batterigaranti där vi ersätter ett batteri som inte håller måttet med ett nytt.

Räckvidd

Hur långt batteriet räcker beror på många faktorer. Kuperad väg, blåst eller vintertemperatur ger en kortare körsträcka. Oftast redovisas teoretisk räkvidd ”vid optimala förhållanden” och det ger väldigt optimistiska siffror. Vi försöker ge en så realistisk bild som möjligt av räkvidden och siffrorna nedan är vad vi själva testat oss till vid normal körning i Göteborg med omnejd.

Hjul/Däck

Hjulen till Assist FX bygger vi DT-Swiss E545-fälg, som är framtagen speciellt för elcyklar. Fälghålen har öljetter som förhindrar att nippeln låser sig och vi använder 36 smidda och förstärkta ekrar för att tillverka riktigt stabila hjul. På hjulen sitter Schwalbe Marathon 559x50mm. Det är ett mycket slitstarkt däck med bra grepp i mönster och anläggningsyta. Däcken har stor luftkammare, som gör cykeln komfortabel och skön att köra på. Däcken har ett extra förstärkt lager som ger dem ett riktigt gott punkteringsskydd.

Vinterdäck

Till Nishiki Assist rekommenderas Schwalbe Marathon Winter 50x559. Ett vinterdäck med 200 dubbar som ger gott grepp och bra komfort.

Bromsar

Assist är utrustad med Tektro Auriga E-Sub. Det är en hydraulisk skivbroms som ger god bromsprestanda oavsett rådande väderförhållanden. Bromsarna har räckviddsjustering så att den kan anpassas efter storleken på åkarens hand. Skivbromsar kräver ett minimum av underhåll eftersom klossarna håller många gånger längre än vanliga fälgbromsar. Eftersom du inte bromsar på fälgen så sliter du inte heller ut den, något som annars är alltför vanligt om du cyklar mycket. Dessutom slipper du det gråsvarta pulver som bildas av fälgbromsklossar och som smutsar ned cykeln mer än lovligt.

Tillbehör

På undersidan av överröret finns två färdiga infästningshål för låset Abus Bordo. Ett smart och mycket praktiskt lås som rekommenderas till modellen. Förövrigt är cykeln utrustad med integrerade skärmar och pakethållare, stöd från Atran samt belysning fram och bak. Belysningen drivs av elmotorn och av/påslagningsknapp finns i kontrollenheten på syret.

Barnstol

Nishiki Assist passar ovanligt bra att montera barnstol på. Kombination låg batteriplacering (i underröret istället för på pakethållaren) och mindre 26” hjul gör att cykelns tyngdpunkt med barnstol blir mycket låg. Det ger en dig som cyklist bättre kontroll över cykeln, den känns säkrare och mindre vinglig när man svänger eller stiger på och av. Ramdesignen med sluttande överrör ger dessutom ett lägre insteg vilket gör det lätt att komma på cykeln även med barnstol monterad. Vi har testat Hamax rammonterade barnstolar med det längre fästet vilket har fungerat bra på Assist.

Handbyggd i Göteborg

Den här cykeln bygger vi i vår verkstad på Hisingen, där vi skruvar ihop alla våra svenskbyggda modeller. Allt från våra mest avancerade tävlingscyklar till pendlarcyklar att hämta på dagis med. Det vi lär oss av att utveckla elitcyklar smittar av sig på hela sortimentet. Vi väljer ut de bästa kvalitetsdelarna från hela världen och använder all vår erfarenhet för att göra riktigt välbyggda cyklar.

Specifikationer

RamNishiki Assist Unisex Aluminium Ram, för integrerat batteri.
GaffelStel gaffel, svetsad CrMo för skivbroms
AssistsystemPromovec, 250W motor i framnavet, samt integrerad controller/display på styret. Batteri integrerat i ramen. Hastighets och kadenssensor-styrning
BatteriLi-jon batteri, 36V, 10,2 Ah
StyrlagerFSA 50mm, integrerat
VevpartiAluminium, 170mm, 42T, svart
KedjeskyddRoterande aluminium
VevlagerTH-BB7420, dubbeltätat maskinkullager
SadelstolpeNishiki aluminium, 30,9x400mm, polerad svart
SadelNishiki City, svart överdrag
SadelstolpsklämmaCNC aluminium, 1-bults, 34,9mm, polerad svart
StyrstamNishiki aluminium, för 31,8mm styre, svart 100 mm
StyreAluminium, svart polerat, rakt, 31,8x 660 mm
HandtagNishiki, handtag med låsring i aluminium
HjulDT-Swiss 545d fälg, med 2,3mm smidd eker och Pro Head specialnippel
DäckSchwalbe Marathon, 559x50
BakväxelShimano Alfine, inkapslat växelnav, 8 växlar
KassettSingelklinga för växelnav, 20 T, silver
KedjaShimano HG-40, 108 länkar
VäxelreglageShimano Alfine 8
BromsarShimano ZEE
PedalerWellgo plattformspedaler, gummiöverdrag
Totalvikt21 kg
ÖvrigtSkärmar, pakethållare och belysning. Stöd, ringklocka och reflex kit (monterat), Manual. Ramen förberedd med fästen för Abus Bordo, vikbart lås.
Rek ca prisFrån 24 995 kr

22 andra produkter i samma kategori: