Reducerat pris! Nishiki Street 24” 2017 Visa större

Nishiki Street 24” 2018

Ny produkt

Lätt och häftig som en juniorcykel skall vara. En framdämpad 21-växlad cykel som tar kidsens cykling till nya nivåer. En reducerad ram och kvalitetskomponenter i aluminium håller vikten nere. Växlingen sker enkelt och pålitligt med Shimano komponenter.

Mer detaljer

motionscykel
guide cykel

4 766 kr inkl.

-10%

5 295 kr inkl.

Handla din vara räntefritt 0% ränta med Resurs bank.


cykelerbjudande

Mer information

Lätt och häftig som en juniorcykel skall vara. En framdämpad 21-växlad cykel som tar kidsens cykling till nya nivåer. En reducerad ram och kvalitetskomponenter i aluminium håller vikten nere. Växlingen sker enkelt och pålitligt med Shimano komponenter. Hydrauliska skivbromsar från Tektro, anpassade för barnhänder ger en överlägsen kontroll på bromsningen jämfört med mekaniska skivbromsar. Vi tummar aldrig på säkerheten! En perfekt cykel för de första turerna till skolan eller för att hänga på övriga familjen med ut i skogen.

Ram

Precis som på våra Mountainbikes i fullstorlek har Street en Aluminiumram tillverkad av reducerade rör i legeringen 6061-T6. Det gör att vikten hålls nere, nått som är nog så viktigt även för lite mindre cyklister. Överröret i vår 13” ram är ordentligt ”slopat”, dvs. sluttande för att ge god kontroll och enkel av och påstigning. Stöd är inkluderat för enkel uppställning av cykeln. Ramen är förberedd för skärmar och pakethållare, ifall åkaren behöver ha extra utrustning med sig eller supportteamet (föräldrarna) vill minimera tvättbördan.

Drivlina

Pålitliga komponenter som levererar bra växling och är enkla att hantera bildar drivlina på Street. Ett brett växelregister med riktigt lätta växlar gör att backig terräng kan bemästras. Vi väljer vridreglage på Street för att åkaren inte skall behöva släppa på greppet om handtaget när hen växlar.

Hjul

Även små cyklister kan köra hårt och välbyggda hjul är en förutsättning för att cykeln skall rulla bra och länge. Vi använder Aluminiumfälgar med 36 smidda och förstärkta ekrar. Till det pålitliga nav från Formula. Det ger stabilitet, livslängd och trygghet i hjulhänseende.

Däck

På Street sitter slitstarka däck som ger bra grepp och klarar en och annan stoppsladd. Precis som på övriga cyklar i vårt sortiment kommer däcken från den Tyska kvalitets-tillverkaren Schwalbe. Smart Sam heter modellen, ett mönstrat däck men där dubbarna i mitten bildar en anläggningsyta som gör att det ändå rullar lätt på asfalt.

Framgaffel

Framgaffeln på Street kommer från Suntour och har 50 mm fjädringsväg. Fjädern i gaffeln kan förinställdas efter önskad hårdhet, beroende på vad åkaren väger och hur hårt hen kör.

Bromsar

Bromsarna kommer från Tektro och modellen heter Auriga WS. Det är en hydraulisk skivbroms som ger god bromsprestanda oavsett rådande väderförhållanden. Bromsarna lämpar sig väl för barn då själva handtagsdelen är något kortare och bromsarna är utrustade med räckviddsjustering så att den kan anpassas efter storleken på åkarens hand. Vilket är speciellt viktigt när små händer skall ha full kontroll på bromsningen.

Skivbromsar kräver ett minimum av underhåll eftersom klossarna håller många gånger längre än vanliga fälgbromsar. Eftersom du inte bromsar på fälgen så sliter du inte heller ut den, något som annars är alltför vanligt om du cyklar mycket. Dessutom slipper du det gråsvarta pulver som bildas av fälgbromsklossar och som smutsar ned cykeln mer än lovligt.

Specifikationer

RamNishiki 24", Aluminium 6061
GaffelSR Suntour SF12-XCT, 24", 50mm slaglängd
StyrlagerStrummer HP 1SI201T
VevpartiSR Suntour CW-14, 152mm, 42x34x24T
VevlagerFSA TH-BB7420
SadelstolpeNishiki aluminium, 27,2x300mm, polerad svart
SadelNishiki, Dirt
SadelstolpsklämmaCNC aluminium, 1-bults, 32mm, polerad svart
StyrstamNishiki aluminium, för 31,8mm styre, svart
StyreNishiki aluminium, 31,8 mm, polerat svart
HandtagNishiki, gel
Hjul24" svart aluminium-fälg, 36 smidda förstärkta ekrar, 6-bults nav
DäckSchwalbe Smart Sam, 507x54mm
BakväxelShimano Altus RD-M310
FramvaxelShimano FD-TZ30, 31,8 mm klamma
KassettShimano HG-20, 7-delad, 12-28T
KedjaKMC Z-50, 110 länkar
VäxelreglageShimano SL-RS35, 3x7
BromsarTektro HD-M286, Hydraulisk skivbroms med räckviddsjustering
PedalerBred plattformspedal, dirt
Totalvikt12,7 kg
ÖvrigtRingklocka och reflex kit (monterat), Manual
Rek ca pris5 295 kr

Storlekar

ABCDEFGH
24"510343420991301207370

Tillbehör

26 andra produkter i samma kategori: